Mit utálnak a cicák? – 10+1 dolog, amit kerülj, ha macskád van

Mit utálnak a cicák? – 10+1 dolog, amit kerülj, ha macskád van

Aki nem cicás, annak a „macska” vagy „cica” szó hallatán rögvest egy ellenszenves, lefittyedő szájú állat jut az eszébe, aki láthatóan még az életet is utálja, de hogy minden mozgó élőlényt, az egyszer biztos.

Aki viszont cicás, az tudja, hogy ez nem igaz – legalábbis részben. A valóság ennél jóval kifinomultabb, és pont ezt imádja bennük. A macskának ugyanis van stílusa! És ami nem felel meg ennek, vagy megzavarja a cicát abban, hogy kellőképpen stílusos legyen, azt nem szeretik. Márpedig a világ arra esküdött össze, hogy megakadályozzák stílusossága gyakorlásában (képzeljük csak magunk elé Garfieldot).

De tényleg: nyilván, mint a legtöbb élőlénynél, van, ami bejön a cicának, van, ami nem. Ez utóbbiból szemezgetünk most néhányat.

Mit utálnak a cicák?

Mit utálnak a cicák?

 1. a változás

Minden, amit nem megszokott, potenciális ellenség – lássuk be, azért ebben van némi logika…

 1. ha nem ő van a középpontban

Tudvalevő, hogy a cica a teremtés koronája, ergo minden és mindenki azért van, hogy őt szórakoztassa!

 1. ha ő van a középpontban

…naigen, de tudni kell, hogy mikor elég, mert jóból is megárt a sok! A gazdinak kutyakötelessége (hogy stílusosak legyünk, ugyebár…), hogy érezze a ki nem mondott reakciókat! A simogatás is jó dolog, de csak lágyan, puhán, visszafogottan! – stílusosan… Az ölben tutujgatás, visszanyávogás, farkasszemnézés viszont mindmind felejtős!

Mit utálnak a cicák?

 1. a helyváltoztatás

Ha a cica menni akar valahova, majd ő odamegy! A gazdi csak ne akarja elvinni sehova! Pláne nem autóval!

 1. ételek, amik nem finomak

A macska (stílusosan!) egy gourmand. Éppen ezért ne szúrd ki a szemét valami többnapos, száraz, ízetlen maradékkal! Azt meg ne hidd, hogy nem szagolja ki, ha netán valami nem ötcsillagos árkategóriájú vacakkal akarod megetetni!

 1. a kutya

Az örök ellenség… persze van az a türelem és energia, amivel rá lehet venni, hogy egyes egyedekkel – amennyiben azok feltétlenül elismerik a cicánk felsőbbrendűségét – hajlandó esetleg kivételt tenni.

 1. másik cica

Egy családban egy macska – ő – pont elég. Ő éppen eléggé egyedi, izgalmas, kiismerhetetlen személyiség, és ezt a pozícióját nem fogja egykönnyen feladni.

Mit utálnak a cicák?

 1. zavaró dolgok

Ezek többfélék is lehetnek:

 • kellemetlen zajok

Azonnal vidd el innen azt a porszívót!!!

 • kellemetlen fényhatások

A fotózás amúgy is feketelistán van, hiszen egy cica személyiségét lehetetlen egyetlen állóképen megragadni (bár mozgón se igen). De a vakuval vakítás aztán már végképp kicsapja a biztosítékot!

 • kellemetlen szagok

Pfúúúj, naraaancs…

 • kosz, rendetlenség

Egy magára valamit adó cica külseje mindig rendezett! Ugyancsak nem megengedhető, hogy a trónolás valami koszos-büdös helyen történjen!

  • különösen érzékeny mancsok

Semmiféle tapadós, ragadós, közéakadós anyag nem megengedett – ilyen például a rágó, ragasztócsík, hó (láttál már cicát hóban közlekedni?)

 1. állatorvos

Ezt talán nem is szükséges különösebben részletezni…

 1. oda nem illő dolgok, oda nem illő helyekre

De most komolyan! Tényleg azt hiszed, hogy hagyom, hogy a szemembe, fülembe mindenféle hideg löttyöt eregessetek?! Szájba pedig kizárólag ízletes dolgok kerülhetnek! Nem érdekel, hogy „az én érdekemben teszed”!!!

+1. alufólia

Furán csillog, csikorog, ha rálépek – nemjó..

Nevet választanál kiscicádnak?

Macskanevek, cicanevek A-Z

Kislány cicanevek

Fiú cicanevek