Híres cicák – Emily

Híres cicák – Emily

Who ooh, I’m an alien, I’m a(n il)legal alien,

I’m an American cat in Paaaaris…”*

Ki mondta, hogy csak a kutyák tudnak messzire elkóborolni – és aztán szerencsésen visszajutni otthonukba?

Igenis, ezt a macskák is megteszik. Persze igaz, hogy ők mindezt a maguk módján és stílusukban teszik.. Mert hát ugye a kutyák szaglásznak, és nem gondolkodnak! És képesek arra, hogy gyalog, önállóan tegyenek meg mindenféle fáradságos utat, csak hogy újra egyesüljenek a családjukkal!

A cicák, tudjuk jól, ennél jóval rafináltabbak és kifinomultabbak. Kiváló példa erre Emily, aki ugyan odafele bizony kénytelen volt beérni egy alsóbbrendű, sokadosztályú csomagtérrel. De ezt ellensúlyozandó, haza már a bizniszosztályon utazott.

Híres cicák – ki is volt Emily?

Egy amerikai cicus az írásunk főszereplője, aki Appletonban élt, ami Wisconsin államban található.

Lássuk be: Emily tulajdonképpen nem volt egy különösebben speciális cica. Cirmos, pont, mint az enyém, de a képek tanúsága alapján neki volt egy szép, piros nyakörve.

Ez a szép, piros nyakörv aztán nagy segítségére volt, hogy visszatérhessen élete megszokott medrébe.

Ugyanis Emilynek, mint több más cicatársának, megvolt az a rossz szokása, hogy szeretett néha-néha elkódorogni. Ezt tette 2005 októberének végén is, amikor mintegy egy éves volt. Csak éppen elkövette azt a hibát, hogy valahogyan – ki tudja, hogyan? – belekeveredett egy óceánjáró teherhajó rakterébe.

Híres cicák – Emily útja

És ezzel kezdetét vette Emily mintegy háromhetes utazása. Ez volt a kényelmetlenebb része a kalandnak: sötétben, hidegben, mindenféle kiszolgálás nélkül: bizonyára kóbor egereken és behulló esővízen tengette életét. A pontos útvonal: Chicago–Halifax–Antwerpen–Pompey–Nancy. A végállomáson aztán kirakodásnál meglepetten vették észre a potyautast. (A Raflatac nevű laminálógyárban került elő, ezért tüstént át is nevezték „Raflacat”-nek.) Szerencsére nyakörve segítségével sikerült azonosíttatnia magát és gazdáját, különben rossz vége is lehetett volna a kalandnak… Onnan sikerült ugyanis megtudni Emily állatorvosának elérhetőségét, aki rögtön értesítette gazdáját.

Híres cicák – Emily diadalútja

És ezután – egy röpke hónapnyi, kissé kellemetlen karantén után – Emily szerencsecsillaga visszatért. Több ezer kilométernyi útja ugyanis annyira híressé tette, hogy a Contiental Airlanes légitársaság az ingyenreklám reményében felajánlotta, hogy Párizsból hazautaztatja egy gépén. Természetesen a bizniszosztályon, tökéletes kiszolgálással és kényeztetéssel. Íme egy kis videó megható érkezéséről a reptérre.

Híres cicák – Emily révbe érése

A sok viszontagságtól megviselt és jelentősen lefogyott cica aztán szerető gazdáinál, a McElhiney-családnál lassacskán visszanyerte régi alakját. Sőt! A ház asszonya szerint még gömbölyűbb lett, mint valaha. És nem csak ez változott meg. Ugyanis állítólag ez a nem mindennapi kaland azért nem törlődött ki a fejéből nyomtalanul. Legalábbis ezután kicsit nyugodtabbá – bölcsebbé? – vált Emily. Így remélhetőleg tanult annyit az esetből, hogy nem kóborolt többé túl messzire otthonától.

*Eredetiből átdolgozva a cikk szerzője által.

Nevet választanál kiscicádnak?

Macskanevek, cicanevek A-Z

Kislány cicanevek

Fiú cicanevek