Híres cicák – Simon’s Cat

Híres cicák – Simon’s Cat

Nos, ha már beszéltünk a világ talán leghíresebb rajzfilmcicájáról, létezik egy másik, ugyancsak rendkívül népszerű, a macskalelket kiválóan megjelenítő képregénymacska. Bár legtöbben csak úgy ismerik, hogy „Simon macskája” (Simon’s Cat). Tehát tulajdonképpen a gazdája nevét viseli, de azért sokan így is felkapják a fejüket e név hallatán.

Simon's Cat

Simon’s Cat

Szóval a világ egyik fele ismeri, a másik fele pedig nem. Utóbbiaknak itt a remek alkalom, hogy megtudják mindazt, amit illik róla – előbbiek pedig ellenőrizhetik, vajon valóban mindennel (jól) képben vannak-e. Egyszóval bízunk benne, hogy e cikkünk mindenki számára kellemes és/vagy hasznos lesz! 🙂

  1. Ki is az a Simon’s Cat tulajdonképpen?

Simon’s Cat egy elbűvölő, ámde egyúttal némiképp önfejű cicus, aki Simon Tofieldet, a gazdáját boldogítja immáron jó néhány éve.

  1. Oké, de akkor ki az a Simon Tofield?

Ő egy brit animátor és illusztrátor. Leginkább a festészet, a brit vadvilág, a szuper szabadtéri programok és persze természetesen a macskák állnak érdeklődése középpontjában.

A történetekben a szenvedő alany. Jóindulatú, kedves, könnyen ijedős és gyakran történnek vele balesetek. Több epizód is utal arra, hogy arachnofóbiában (pókiszony) szenved.

  1. Hol találkozhatunk Simon’s Cattel?

Mindenekelőtt online, ott debütált 2008-ban, animált képregény formájában. Az első epizód címe „Cat Man Do” volt, és rögvest el is nyerte a „Legjobb vígjáték” díját a Brit Animációs Díjátadón. Innentől a hírnév elkerülhetetlenné vált: mára már könyvekben, vicclapokban és videójátékok formájában is találkozhatunk vele.

  1. De mi az igazi neve ennek a karakternek?

…Nincsen neki… mindenki csak így ismeri: Simon macskája.

  1. Na jó, de akkor most kandúr vagy nőstény ez a macska?

Kandúr. Egy cicalány, a Maisy nevű karakter gyengéd érzelmeket táplál iránta, ám viszonzásra sajnos nemigen van reménye hősünk részéről. Ő ugyanis egy másik hölgyemény iránt epekedik. Ő Demure, a kissé sznob, és válogatós étvágyú macskanő.

  1. Amúgy Simonnak a valóságban van macskája?

(Ezt persze csak azok kérdezhetik, akik nem ismerik Simon’s Catet. Aki ugyanis találkozott vele, biztosan tudja: aki ezt a figurát megalkotta, a macskák nagy szakértője kell, hogy legyen.) Bizony, az évek során számos macskája volt. Így például Jess, Maisy, Hugh, Teddy, Poppy és Lilly.

A híres rajzfilmsztár inspirálója Hugh volt, míg Teddyről lett mintázva a Kiscica-karakter. Utóbbi a nagy haver, és bár kora nem ezt sejtetné, gyakran sokkal érettebb gondolkodásúnak tűnik, mint ismertebb „bátyja”.

  1. És mi a jó ebben a Simon’s Catben?

Hát, ami a legtöbb, jól megformált cicakarakterben. A macskalélek rejtelmeit tanulmányozhatjuk általuk, és egyúttal kicsit a saját környezetünkben levő, valódi cicák megértéséhez is közelebb kerülhetünk.

…de a fenti hivatalos magyarázattal nem muszáj ám foglalkozni. Ha valaki szeretne sokat nevetni, néha kicsit meghatódni, de mindenképpen jól szórakozni, annak feltétlenül ajánlott a történetek fogyasztása. Függetlenül attól, hogy milyen érzelmekkel viseltetik a macskák iránt.

Források:

simonscat.com

Wikipedia

utolsó megtekintés: 2019-07-15

Híres cicák – Scarlett

Híres cicák – Garfield

 

Nevet választanál kiscicádnak?

Macskanevek, cicanevek A-Z

Kislány cicanevek

Fiú cicanevek