Híres cicák – Scarlett

Híres cicák – Scarlett

Miért is szeretjük mi a macskákat? Mert önállóak, mert öntörvényűek, mert önzőek, mert akaratosak – és mindezen túl, mindegyik külön személyiség, akinek ki kell érdemelnünk a szeretetét.

És mégis: ezek a kis gengszterek valódi, érző lények, és képesek a mindent elsöprő ragaszkodásra. Legyen az akár gazdi, akár a saját családtagja, létezik az a ragaszkodás, ami nem tudja megállítani őket. Még akkor sem, ha az életével kell fizetni érte.

Az emberek hajlamosak nemcsak csodálkozni, de nagyon meghatódni azon, hogy rajtuk kívül más élőlény is szorosan kötődhet sarjaihoz. Talán azért, mert úgy gondolják, a gyermek iránti felelősség csak a „felsőbbrendű” lények, azaz az emberek kiváltsága lehet. Ám a természet rendre bebizonyítja, hogy ez nem így van. Ennek egy remek példája Scarlett, aki nem hagyta cserben a kölykeit, amikor veszélybe kerültek.

Híres cicák – Scarlett és a tűz

Mielőtt örökre beírta volna magát a történelembe, Scarlett egy átlagos cica volt, egy pária, aki gazda nélkül tengette életét Brooklynban. Mivel nem volt, aki törődjön vele, természetesen ivartalanítva sem volt, ezért persze, hogy vemhes lett (talán nem is először életében).

Híres cicák Scarlett cica

És akkor egyszer csak tűz ütött ki annak az elhagyatott háznak a garázsában, ahol Scarlett meghúzódott öt pici kölykével. És mialatt a tűzoltók serényen dolgoztak a tűz megfékezésén, egyikük felfigyelt rá, amint egyesével hozza ki babáit az égő épületből. Ez pedig meghozta neki nemcsak a hírnevet, de azt a törődést, odafigyelést is, amiben korábban nem lehetett része.

Híres cicák – Scarlett és hírnév

Innentől a dolgok egyszer csak jobbra fordultak Scarlett életében. Persze nem rögtön. Sajnos egyik kölyke a tűz után nem sokkal egy vírus miatt elpusztult, ő pedig komoly sérüléseket szenvedett a mentőakció során. De ez sem tartotta vissza őt attól, hogy gondosan ellenőrizze nózijával, hogy minden babája rendben van. Szemével ugyan nem láthatta őket, mert a tűz okozta hólyagok megakadályozták ebben. Csak azután vesztette el eszméletét, miután meggyőződött róla, hogy a kicsik rendben vannak.

Scarlett cica

De innentől kezdve, akár egy hollywoodi filmben, melléjük szegődött a szerencse. Az emberek gondoskodtak róla, hogy meggyógyuljon, cicái jó helyre kerüljenek, és ő is szerető családhoz költözött. Boldog, gazdis macska lett belőle, és még több mint 10 évig élvezhette a kényeztetést.

Az emberek pedig rádöbbenhettek: nemcsak az ő kiváltságuk az önfeláldozás, hanem minden élőlény képes erre a Földön. Innentől nagyobb figyelmet fordítottak a nemes lelkű állatokra. Scarlettről még egy díjat is elneveztek, melyet azok az emberek/állatok kaptak, akik hősiességükkel más élőlényeken segítenek.

És hogy mi ebből a tanulság? (Már persze azon kívül, hogy az állatok is épp annyira értékesek, mint mi.) Cicáink szemszögéből a lényeg: ezek a sokszor mufurc, hálátlannak tűnő macskakülsők valójában még akár nálunk, embereknél is érzőbb szívet takarnak. 🙂

Híres cicák – Simon’s Cat

Híres cicák – Garfield

 

Nevet választanál kiscicádnak?

Macskanevek, cicanevek A-Z

Kislány cicanevek

Fiú cicanevek