Cicák és celebek – Marilyn Manson

Cicák és celebek – Marilyn Manson

Azt mondják, a kutyák sokkal szerethetőbbek, mint a cicák – sőt, talán sokkal több celebkutyát ismerünk, mint celebcicát. Ennek mondjuk az is lehet az oka, hogy egyrészt a kutyáknak jobb a marketingjük 😉 másrészt meg vélhetően több a hősies, önfeláldozó kutya, mint ugyanez macskában.

Lássuk be: a cicákat azért szeretjük – akik szeretik –, mert önálló, szuverén egyéniségek, akik nem fognak csakúgy, az emberek kedvéért olyanokat tenni, amit azok szeretnének vagy örülnek neki, maximum akkor, ha véletlenül megegyezik azzal, amit maguktól csináltak volna. Ráadásul megvannak a saját kis rigolyáik, allűrjeik, amikhez ragaszkodnak, függetlenül attól, hogy a gazdit ez boldoggá teszi-e vagy sem. A cicák már csak ilyen lázadó, öntörvényű élőlények.

Akárcsak a sztárok, celebek. A fentieket akár róluk is írhattam volna. Ezek után persze nem meglepő, hogy több celeb látványosan odavan a cicákért: ez lehet azért, mert mint hasonló a hasonlót, vonzzák egymást, de azért is, hogy ezzel még inkább kihangsúlyozzák öntörvényűségüket.

Marilyn Manson és a cicák

Marilyn Manson (azaz eredeti nevén: Brian Hugh Warner), az amerikai énekes, hasonló nevű rockbandájának frontembere (nem mellesleg dalszövegíró, színész, festő stb.) éppenséggel pontosan a különcségével igyekszik minden eszközzel kitűnni a tömegből, minél egyedibbnek látszani. Véletlen-e tehát, hogy odavan a macskákért?

Marilyn Manson cicái

A sztárnak összesen 4 devon rex fajtájú cicája volt, név szerint: Aleister, Edgar, Herman és Lily. Közülük kettőt, Lilyt és Aliestert megörökítette a festővásznon is. Ma pedig egy Charlie nevű cicával él, akit barátnőjétől kapott 2008-ban (és aki remélhetőleg még ma is él és virul).

Cicák és celebek – Marilyn Manson

Cicák és celebek – Marilyn Manson

Fotó: https://brightside.me/wonder-animals/15-handsome-men-with-their-kittens-106055/

Marilyn Manson és Lily White

Eleinte feleségével közösen gondoskodtak a cicákról (és 2 közös kutyájukról), ám válásuk után csak Lily maradhatott Mansonnál. Ennek következtében a média is többet foglalkozott vele.

Lily szerepelt a banda két rövid klipjében is: az „I Love You With All of My Heart” címűben, amiben egy kis tejecskét lefetyel egy tányérról, amin még egy emberi szív is van, a másik pedig az „I Will Love You Until I Die”, ebben pedig egy emberi csontvázat fedez fel magának. Talán ezek is elég árulkodóak, mennyire is volt a gazdája polgárpukkasztó…

Lily neve (fehér liliomot jelent) egyébként a tisztaságra, elvesztett ártatlanságra utal, és akár azt is sejtetheti, miért fordult Marilyn inkább az állatok felé – mert elvesztette a hitét az emberiségben?

Lily végül 2016. augusztus 5-én pusztult el. Emlékére Marilyn egy újabb tetoválással gazdagította már így is tekintélyes gyűjteményét: egy stilizált „L” betű gondoskodik arról, hogy hűséges társa mindig ott legyen gazdájával.

Nevet választanál kiscicádnak?

Macskanevek, cicanevek A-Z

Kislány cicanevek

Fiú cicanevek