A legjobb cicaeledelek – mi lesz kedvencünk kedvence?

Minden cicatulajdonos a legjobbat szeretné kedvencének. Szeretnénk, hogy egészséges legyen és sokáig velünk maradjon. Ehhez elengedhetetlen, hogy helyesen tápláljuk, és minden szükséges tápanyagot megkapjon a kiválasztott cicatápból. A legjobb cicaeledelek – mi lesz kedvencünk kedvence?

A legjobb cicaeledelek nyomában

A macskák húsevő állatok és háziasításuk során sem sokat változtak. Ez nem jelenti azt, hogy a cicánkat nyers hússal kell etetnünk, de arra nagyon oda kell figyelnünk, hogy milyen gyakran és mit eszik a cicánk.

Illetve arra is, hogy mit iszik, hisz a cicák nem nagyon érzik a szomjúságot. Ezért aki nedves táppal, konzervvel vagy alutasakos eledellel eteti cicáját, máris gondoskodik a folyadékbevitelről.

A száraz tápnak ugyanúgy megvannak az előnyei, mint a nedvesnek. Sok szakember azt tanácsolja, hogy vegyes táplálkozásra szoktassuk a macskát, ami azért is lehet jó döntés, mert a cicák általában nagyon válogatósak, és ha megszoknak valamit, nagyon nehéz átszoktatni őket valami másra. Így logikus és egészséges is, ha vegyesen kapnak száraz-, illetve nedves tápot.

A macskaeledel vásárlás egy komplex kérdés, de van segítség.

Cicaeledelek

A legjobb cicaeledelek – mi lesz kedvencünk kedvence?

A legjobb száraztápok

A legjobb cicaeledelek nyomába eredt a Szupermenta is, a marhahúsos, a csirkés és a halas száraztápokat vizsgálták meg. A Gazdimenünél is forgalmazott HappyCat macskatáp két kategóriában is az első helyen végzett, míg a halas eledelek közül a Carnilove a második helyen végzett.

A száraztápok könnyebben kezelhetők, a cicáknak ugyanis kicsi a gyomruk, és genetikailag is sokszor esznek keveset.

Akár hússzor is egy nap, ehhez pedig jó, ha kiteszünk egy tálkába száraztápot, így a cica akkor eszik, amikor akar.

Ellenben a nedves eledelt nem hagyhatjuk kint egész nap a macska előtt, különösen a nyári forróságban nem.

Cicaeledelek, de hogyan választ a macska?

A cicákról elterjedt, hogy finnyásak, válogatósak. Valóban, a legtöbb macska nem falja be azonnal az elé tett ételt. Ez azért van, mert a cicák a szag alapján döntenek, hisz szaglásuk sokkal erősebb, mint ízérzékük.

Ez okozza azt is, hogy általában jobban megeszik a nedves tápot, hisz annak intenzívebb az illata. Na de azért az is fontos, hogy milyen állagú az étel. Mivel a macskák húsevők, szeretik, ha a táplálékuk olyan, mint a hús, ha nem pépes, nem poros és nem nagyon zsíros.

Hogy milyen tápot vegyek cicámnak? Az életkorának és az igényeinek megfelelőt, talán ez a legfontosabb. Egy kölyökmacskának teljesen más összetételű táplálékra van szüksége, mint egy felnőtt, vemhes, vagy ivartalanított macskának.

Nagyon fontos, hogy a cica előtt mindig legyen friss, tiszta víz, hisz a kevés folyadékbevitel sok-sok betegség alapja lehet. Aki konzervet vagy alutasakos eledelt ad cicájának, tegye meg naponta kétszer-háromszor, a száraztáp pedig egész nap kint lehet a cica előtt.

Cicaeledelek

Cicaeledelek, melyiket válasszuk számára?

Milyen mennyiséget adjunk cicánknak?

Ez mindig a macskatáptól függ, van amelyikből kevesebb, van amelyikből több kell, a prémium tápokból rendszerint kevesebb. Amennyiben a cica egészségügyi problémákkal, emésztőrendszeri betegségben szenved, súlyproblémái vannak, speciális tápra is lehet szükség. Cicaetetési javaslatokról és a legjobb macskatápokról bővebben olvashatunk a Gazdimenü oldalán.

Nevet választanál kiscicádnak?

Macskanevek, cicanevek A-Z

Kislány cicanevek

Fiú cicanevek