Hogyan tegyük cicánkat boldoggá – fillérekből?

Hogyan tegyük cicánkat boldoggá – fillérekből?

5+1 ötlet a legegyszerűbb cicajátékokhoz

A vérbeli cicatartók tisztában vannak azzal, hogy kedvencük egyik legjellemzőbb tulajdonsága – a sznobizmus.

Mit is értek ezen? Konkrétan azt, hogy ők nem elégszenek meg akármivel. Mindenből a legjobbat és természetesen a legdrágábbat akarják. Ha nem érzik valamin a pénz szagát, akkor az jó már nem lehet. Ki akarod szúrni a szemét valami ócska, a helyi kisboltból vásárolt, saját márkás cicatáppal? Mindnyájan ismerjük azt a lealázó tekintetet, amivel ránk néz ilyenkor. És még hálásak lehetünk neki, hogy nem köpi ránk a falatot (persze azért, mert a szájába sem hajlandó venni).

Ám érdekes módon mégiscsak van egy olyan terület, ahol nagyon is egyszerű eszközökkel boldoggá lehet tenni őket. Ez pedig nem más, mint a szórakoztatására szánt játékok.

Korábban már írtunk arról, mennyire fontos a cicák számára az, hogy foglalkoztassuk őket. Hogy kicsit kifárasszuk mind fizikailag, mind szellemileg, mind ösztönbelileg. Ehhez pedig néha érdemes igénybe venni valami segédeszközt is. Na és ilyenkor van az, hogy berohanunk a macskaáruházba, és megvesszük a legdrágább, legbonyolultabb játékot. Ő pedig csak ránéz, utána pedig jön feléd az a bizonyos fentebb említett tekintet… És szépen elballag mellette, óvatosan kikerülve, hogy még csak hozzá se érjen…

Cicajáték

Cicaszórakoztatás

Ezzel szemben csak zörgess meg a kezedben egy sima nejlonzacsit – és máris ott terem egy felajzott cica.

Nos, ezek után lássuk a lehető legegyszerűbb, és egyben legjobb cicajátékokat. Arra azért figyelj mindig, hogy soha ne hagyd cicádat felügyelet nélkül, mikor ezekkel játszik!

  1. Cicajáték: papírgalacsin

Nincs más dolgod, mint egy már elhasznált újságpapírdarabot összegyűrni és odadobni neki. Ezzel simán eléred, hogy órákig oda se fog bagózni rád (csak a bútorokra figyelj majd). Ennél is turbósítottabb változat az alufóliából gyúrt golyó.

  1. Cicajáték: spárgagombolyag

Dettó. Szét kell szedni, meg kell semmisíteni, hogy írmagja sem maradjon. Azért persze vigyázz, hogy ne nagyon gabalyodjon bele!

  1. Cicajáték: WC-papír guriga

Na, ez már egy kicsit bonyolultabb, mivel a gurigába érdemes elrejteni pár jutalomfalatot – ahogyan korábbi cicaszórakoztatási cikkünkből megtudhatjátok.

  1. Cicajáték: pingponglabda

Hát az meg aztán pattog, mint az istennyila, főleg a konyhakövön! Lábakat berogyasztani, fejeket behúzni!

  1. Cicajáték: papírzacskó, papírdoboz

Mindkettő valóságos aranybánya cicaszórakoztatási szempontból. Főleg, ha a zacsiba teszel valami izgalmasat, a dobozba pedig mindenféle furmányos nyílásokat vágsz.

És a végére egy, a fentiekhez képest – viszonylag! – bonyolult játszóeszköz:

+1. cicajáték a madzagra kötött bojt

A cicák totál megőrülnek érte! Főleg a kölykök. (Az érettebbek azért egy idő után rájönnek, hogy nem érdemes rohanni, de azért egy kicsit ők is beetethetők. Mondjuk annyira, amennyire még éppen nem veszítenek a méltóságukból.) Ha szeretnéd látni, ahogy kilóg a kis rózsaszín nyelvecskéje a lihegéstől, mindenképpen próbáld ki!

Cicajáték

Nevet választanál kiscicádnak?

Macskanevek, cicanevek A-Z

Kislány cicanevek

Fiú cicanevek

Foltos cica nevek- Foltos macska nevek

Vörös cica nevek, vörös macska nevek

Fekete macska nevek, fekete cica nevek

Fehér macska nevek, fehér cica nevek

Szürke cica nevek, cirmos cica nevek

Narancssárga macskanevek

Kopasz macska nevek

Angol macska nevek, angol cicanevek

Egyiptomi macska nevek

Japán macskanevek

Olasz macskanevek

Orosz kék macska nevek

Bengáli cica nevek

Perzsa macska nevek

Sziámi macska nevek