Cica szállítás, hogyan vigyünk cicát állatorvoshoz?

Cica szállítás, hogyan vigyünk cicát állatorvoshoz?

2+1 tipp a stressz elkerülésére

A cica szállítás jóval nehezebb és körülményesebb, mint például a kutyáké. Mert ugyebár a cicák már csak olyan öntörvényű élőlények, akik szeretik maguk eldönteni, mikor és hova akarnak menni. Nehogy már a gazdi döntse ezt el helyettük!

Szerencsére azért a kutyáknál kevésbé gyakran van szükség arra, hogy a cicánkat elvigyük valahova. Így csak azt a néhány alkalmat kell valahogy ügyesen megoldani. Egy hosszabb út előkészületei mindenképpen megérnek egy külön misét (cikket), de a kisebb, rövidebb alkalmakat is meg kell oldani valahogyan. Elvégre, ha máshova nem is megyünk, például állatorvost (na, az is egy külön fejezet!) azért csak fel kell keresni néhanapján. Lássuk, ezt a macerát hogyan lehet a legjobban átvészelni.

Hogyan vigyünk cicát állatorvoshoz – kell-e egyáltalán odavinnünk?

Persze, természetesen, állatorvosnak mindenképpen látnia kell a cicánkat. Ideális esetben ezt évente egyszer letudhatjuk, amikor megkapja a kötelező oltásokat. De van, hogy – ne adj’ Isten! – valami baja van, amit ki kell vizsgálni a gyógyuláshoz. És ha nem érzi jól magát, akkor még az átlagnál is idegesebb lesz, ami nem könnyíti meg a dolgunkat.

De létezik egy megoldás, ami lehetővé teszi az állatorvosi látogatást – utazás nélkül. Ez ugyan a – szállítási – probléma kikerülése, nem megoldása, de jó módszer, ha nem kedveljük a felesleges kihívásokat. És a cica is kevésbé lesz tőle stresszes.

Ez a megoldás pedig az, ha nem mi megyünk oda, hanem az állatorvos jön házhoz. Persze a cica ettől sem lesz boldog, és vélhetően ez magasabb költségekkel jár. De legalább mind a gazdi, mind a macska viszonylag könnyen megússza a dolgot.

Cica szállítás

Cica szállítás, hogyan vigyünk cicát állatorvoshoz?

Hogyan vigyünk cicát állatorvoshoz – tippek az utazási stressz csökkentésére

Az út lehető legkönnyebb elviselésére alapvetően két mód létezik.

  1. Újabb problémaelkerülő megoldás: adj neki nyugtatót előtte!

Ez persze nem a legtökéletesebb: egyrészt, a szükségtelen gyógyszerezést érdemes minél jobban mellőzni. Másrészt egy újabb problémát vet fel: nevezetesen a nyugtató beadásának nehézségeit, ami, jól tudjuk, igényel némi rutint a gazda részéről. De ha tényleg csak ritkán van rá szükség, egye fene, ez is lehet egy megoldás.

  1. Szoktassuk hozzá a cicát a szállítóbokszhoz és az utazáshoz

Na, ez már elég sok türelmet és felkészülést igényel, de azt kell, mondjam – megéri! Már csak hosszú távon is, mert bármikor felmerülhet valamilyen nem várt utazás, és akkor legalább már felkészültek leszünk.

Cica szállítás

Cica szállítás: Szoktassuk hozzá a cicát a szállítóbokszhoz és az utazáshoz

A szoktatásnak két fő lépése van:

  • a bokszhoz szoktatás

Próbáld meg minél vonzóbbá tenni! Vedd elő gyakran, tegyél bele finomságokat, kedvenc játékot. Hagyd, hogy fedezze fel maga, és magától menjen bele. Ha sokszor csinálod, remélhetőleg hozzászokik, és nem köti hozzá a rossz élményt (állatorvos). Ezt gyakorlatilag két orvosi vizit között is csinálhatod, sőt, minél rendszeresebb, annál jobb. És minél hamarabb nekilátsz, annál könnyebb lesz a dolgod.

  • az utazáshoz szoktatás

Hasonlóan a fokozatosság elve, és a kellemes élményekhez kötés a kulcs. Ha már nincs baja a boksszal, akkor néha kicsit lehet a lakásban is mozgatni. Ezután egyre kijjebb merészkedni, egyre több időt tölteni odakinn, minél több pozitív élménnyel összekötve, minél gyakrabban.

Nevet választanál kiscicádnak?

Macskanevek, cicanevek A-Z

Kislány cicanevek

Fiú cicanevek

Angol macska nevek, angol cicanevek

Egyiptomi macska nevek

Japán macskanevek

Olasz macskanevek

Orosz kék macska nevek

Bengáli cica nevek

Perzsa macska nevek

Sziámi macska nevek

Kopasz macska nevek

Foltos cica nevek- Foltos macska nevek

Vörös cica nevek, vörös macska nevek

Fekete macska nevek, fekete cica nevek

Fehér macska nevek, fehér cica nevek

Szürke cica nevek, cirmos cica nevek

Narancssárga macskanevek

Kopasz macska nevek