Cicaszeretet, imádom a cicám

Imádom a cicám – de vajon ő szeret-e engem?

A macska szeretete kifejezésének 13+1 módja

Sokan azért szeretnének maguknak háziállatot, mert szeretnék érezni, látni, hogy egy élőlény szereti őt. Ha tényleg ez a cél, valljuk be: nem a cica lesz éppen a legjobb választás. Ilyenkor elsőként mindenkinek a kutya jut eszébe, a meleg, boldog tekintete, ahogy állandó boldogság ül az arcán, mikor minket néz.

Pedig, bár elsősorban önállóságáért szeretjük, mi, macskatartók tisztában vagyunk vele, hogy kedvencünk igenis hálás nekünk. És ezt bizony ki is mutatja. Csak éppen kell némi jártasság a cicák terén, ahhoz, hogy felismerjük, amikor kimutatja irántunk való szeretetét. Most eláruljuk: rengeteg módon jelzi. Máris soroljuk.

Cicaszeretet

Cicaszeretet

cicaszeretet #1 – dorombolás

Talán ez a legismertebb és legnyilvánvalóbb szeretetkimutatás. Ha gyakran dorombol körülötted, valójában ezt mondja: „Mama/papa, én úúúúúgy szeretlek téged!”

cicaszeretet #2 – hempergés

A legtöbb (jól tartott) cica előszeretettel hempereg a földön. Ilyenkor pedig gyakran elővillan a hasa. És – mint tudjuk –, az, hogy félelem nélkül feltárja ezt a védtelen testrészét, korlátlan bizalomra és elégedettségre utal.

cicaszeretet #3 – nyávogás

Talán nem tudtad, hogy a cica azoknak az élőlényeknek nyávog (kommunikál) sokat, akiket szeret. Szóval ezentúl lehetőleg értékeld ezt, ahelyett, hogy zavarónak találnád!

cicaszeretet #4 – ajándékozás

Ha egy élőlény megosztja azt, amije van, másokkal, az mindig a szeretet jele. Nincs ez másként a cicáknál sem. (Bár sajnos ez a levadászott madárkát nemigen vigasztalja…)

cicaszeretet #5 – kaparás

Megint egy általában kevéssé kedvelt szokás. Pedig hidd el: azért csinálja, mert megjelöli a veled asszociált területet!

cicaszeretet #6 – dagasztás

Ez logikus: a babacicák a számukra legfontosabb élőlény pociját dagasztják, az anyukájukét! Na, akkor mire következtetsz, ha téged tisztel meg vele? 😉

cicaszeretet #7 – játék

A játék a boldogság, ellazult állapot legtipikusabb tevékenysége. És ha veled akar játszani, akkor te azok közé tartozol, akiben megbízik – és akit erre érdemesnek talál.

cicaszeretet #8 – alvás

Na, kik alszanak összebújva? Hát persze, hogy a haverok és az egymáshoz legközelebb állók! Nem véletlen, hogy egy rutinos cicagazdi MEGTISZTELVE érzi magát, mikor a drága valamelyik testrészét nevezi ki alvóhelyének.

cicaszeretet #9 – pislogás

A szemek lassú becsukása, majd kinyitása a cicáknál nyugtató jelzésként szolgál, és arra utal, hogy nincsen bennük semmi ellenséges szándék. A macskakutatók úgy tartják, ez olyan, mint mikor mi dobunk egy csókot szerettünk felé. Nem véletlenül, az angolszászok ezt a viselkedést „kitty kiss”-nek, cicacsóknak is nevezik.

cicaszeretet #10 – farok fel!

Ha cicád egyenesen felmeredő farokkal szalad hozzád, hogy üdvözöljön, akkor azzal azt mutatja, respektál téged.

cicaszeretet #11 – fejjel öklelés

Megint egy jellegzetes cicatevékenység – amit csak a kiválasztottjaik számára tartogatnak.

cicaszeretet #12 – tisztogatás

Ha nyalogat, akár rágcsál téged, az azt mutatja: annyira szeret, mint saját magát! Kell ennél több?!

cicaszeretet #13 – popódörgölés

Különlegesen szereti a cica azt az embert, amelyikhez odatartja a fenekét: ezért háláld meg eme vonzalmi kifejezést meleg simogatással!

Cicaszeretet

Cicaszeretet

 

cicaszeretet #13+1 – megjelölés

Hát igen, ez azért nem éppen a szeretet kifejezésének legkellemesebb módja… Vigasztaljon az a tudat, hogy a cicák legtöbbször azt vizelik le, ami leginkább magán viseli leginkább szeretett emberének szagát.

Nevet választanál kiscicádnak?

Macskanevek, cicanevek A-Z

Kislány cicanevek

Fiú cicanevek

Foltos cica nevek- Foltos macska nevek

Vörös cica nevek, vörös macska nevek

Fekete macska nevek, fekete cica nevek

Fehér macska nevek, fehér cica nevek

Szürke cica nevek, cirmos cica nevek

Narancssárga macskanevek

Kopasz macska nevek

Angol macska nevek, angol cicanevek

Egyiptomi macska nevek

Japán macskanevek

Olasz macskanevek

Orosz kék macska nevek

Bengáli cica nevek

Perzsa macska nevek

Sziámi macska nevek